Iata cat de usor este sa folosesti fereastra inteligenta. Nu trebuie decat sa dai cu degetul in sus si in jos pentru a inchide sau deschide storurile aparente. Poate sa navigheze pe Internet. Sa deschida o aplicatie de retete in care poate sa vada de exemplu cum sa faca sushi. Sau poti pur si simplu sa inchizi sau sa redeschizi storurile ca sa vezi ce face vecinul de vis-a-vis.

Va mai dura cativa ani pana cand fereastra desteapta va ajunge pe piata, pentru ca este o tehnologie tanara si inca scumpa. Dar sa revenim la bucatarie, unde frigiderele si cuptoarele conectate la Internet ofera accesul la radiouri online si retele sociale. Stiu si retete culinare si urmaresc si datele de expirare ale alimentelor. Nu trebuie decat sa pozati bonul de casa cu telefonul mobil, iar informatiile intra in inventarul frigiderului care stie de acum si daca aveti toate ingredientele necesare pentru gatit.

Urmeaza o ciudatenie la prima vedere, ai putea crede ca este un frigider pana il deschzi, insa afli ca e un dulap special pentru haine sensibile. Curata si netezeste hainele cu ajutorul aburului.

Electrocasnicele viitorului au fost gandite sa comunice intre ele, dar si cu uzina electrica pentru a afla cand este incarcarea mai mica in retea si curentul mai iefin. Pentru cei care isi doresc insa independenta energetica exista o solutie: centrala termo-electrica de apartament. Extrage hidrogenul din gazul natural si il transforma in apa calda si electricitate - suficient pentru toata casa.

Toate acestea sunt prototipuri, insa primele modele vor ajunge pe piata in urmatorul an.