Gadgetul Allview al brasovenilor de la Visual Fan, in care au fost investiti peste 70.000 de euro, va fi lansat pe piata in luna cadourilor, mai precis pe 23 decembrie. Romanii au conceput designul si softul, iar chinezii s-au ocupat de asamblare.

Avantajul Androidului

In ceea ce priveste plusurile, tableta autohtona ruleaza sistemul Google Android, la fel ca majoritatea gadgeturilor concurente. Ea ofera insa acces la Internet doar prin Wi-Fi, nu si prin 3G. Si acest lucru este un mare dezavantaj, tinand cont ca romanii folosesc intensiv site-urile de socializare de la noi.

De exemplu, numarul utilizatorilor autohtoni de Facebook a trecut de doua milioane deja. In ceea ce priveste specificatiile tehnice, tableta are o memorie RAM de 256 MB si una interna de 2 GB. Tableta romanilor are un ecran de sapte inci, fata de cei noua ai iPad sau sapte ai Samsung Galaxy Tab.

Amenintarea americana

Adversarul redutabil al tabletei romanesti este iPad-ul celor de la Apple, care a fost comercializat in peste 300.000 de exemplare, doar in prima zi de la punerea in vanzare. Si daca prima versiune a avut un succes atat de mare, Steve Jobs, CEO-ul Apple o pregateste pe a doua. Ziarele scriu ca noul iPad va avea doua camere, la fel ca iPhone 4, va permite apelurile video si un nou ecran cu tehnologie tactila imbunatatita.

Primul tablet PC al Samsung - Galaxy Pad - ruleaza tot sistemul de operare Google Android, la fel ca tableta brasovenilor, si are si functie de telefon. Galaxy Pad are o greutate de 380 de grame, in timp ce tableta romanilor cantareste cu 10 grame mai putin. Daca dispozitul Allview are o memorie de doar 2 GB, cei de la Samsung “se lauda” cu o varianta de 16 GB pana la 32 de GB.

Cu un ecran de doar 5 inci, Dell Streak este un hibrid intre un telefon inteligent si o tableta PC. Are o camera foto de 5 megapixeli, GPS si vine la pachet cu un card de memorie de 16 GB. Tableta ruleaza sistemul de operare Android.

Pretul mic, unul dintre atuuri

Pretul este asul din maneca celor de la Visual Fan pentru ca cele trei tablete - iPad, Samsung si Dell – au preturi care incep de la 2.000 de lei pentru Dell, si de la 2.700 lei pentru Galaxy Tab si iPad. Pentru moment, gagdetul romanilor va fi lansat local, insa planurile nu se limiteaza doar la piata autohtona pe viitor.

 "Am facut deja un prim pas prin incheierea unui parteneriat cu un distribuitor din Portugalia si unul din Olanda", spun reprezentantii companiei.