Inovatorul gadgetul este destinat exclusiv copiiilor in curs de dezvoltare. Device-ul se va comercializa echipat cu o carcasa protectoare plastifiata, de culoare verde, menita sa protejeze instrumentul de eventuale accidentari. tableta va costa 100 de dolari (70 de lire sterline) si va rula pe sistemele de operare Linux sau Android (platforma de operare de la Google), noteaza cotidianul britanic. Interesant este faptul ca gadgetul se incarca prin energie solara.

Modelul actual al tabletei difera de conceptul original, care trebuia lansat in 2010. Acesta include un ecran de 8 inch, o rezolutie de 1024 x 768 si o memorie RAM de 512 MB. Sunt specificate, totodata, un procesor cu capacitatea de 1GHz si un ecran Pixel Qi, caracteristici care-i confera viteza in rularea programelor, chiar si in lumina solara puternica.

Tableta pentru copii va fi distribuita in cantitati mari magazinelor electronice din tarile dezvoltate. Jurnalistii britanici sustin ca, pentru moment, producatorul nu doreste sa-l comercializeze direct potentialilor clienti, preferand retelele de distributie.

Modelele anterioare de gadgeturi, realizate de Nicholas Negroponte, au fost vandute in numarul limitat in statele bogate.

Pana acum, sute de mii de OLPC-uri au fost achizitionate de cumparaturi din diverse colturi ale lumii. Peste 120.000 de astfel de tablete au fost comandate in Ruanda, iar un numar semnificativ de device-uri in America de Sud. Desi preturile pentru astfel de aparate inteligente au scazut destul de mult in ultimii ani, compania OLPC vizeaza un target care inca isi permite sa faca asemenea investitii, scrie The Telegraph.

Citeste si:

Brandurile isi vor da jos "straiele de bunicuta", marcile vor fi create de consumatori, iar tehnologia si povestile vor scrie istorie. Cum va evolua piata publicitatii in 2012