"Din perspectiva beneficiilor pentru statul roman, acesta va incasa peste 682 milioane de euro numai din costurile licentelor. Daca adaugam la aceasta si investitiile care se vor face, atunci putem vorbi de peste un miliard de euro", a declarat ministrul Dan Nica. 

Dan Nica a adaugat ca licitatia de spectru a fost un succes si, totodata, dovada ca Romania a reusit sa organizeze la standarde internationale cea mai mare licitatie din istoria telecom autohtona. 

"Avem patru operatori nationali si o crestere de 77% a cantitatii de spectru pentru comunicatii mobile. Din aceasta perspectiva, putem anticipa ca vom vedea o piata a telecomunicatiilor mult mai activa, cu servicii 4G si servicii in premiera, la o calitate mult ridicata. O alta veste buna este ca aproape 700 de sate si comune nedeservite in prezent vor beneficia de servicii 3G. Speram ca operatorii nu se vor dezminti nici la nivelul tarifelor pe care le vor practica de acum inainte", a mai spus Dan Nica. 

Orange, Cosmote, RCS&RDS, Vodafone si 2K Telecom vor plati 682,14 milioane euro pentru licentele telecom in frecventele de 800, 900, 1.800 si 2.600 MHz.