Hawe va folosi fondurile pentru a cumpara o alta companie din Polonia, TK Telekom, divizia de telecomunicatii a companiei feroviare de stat PKP, potrivit unui comunicat al operatorului de retele de fibra optica, citat de Bloomberg, scrie Mediafax.

Omul de afaceri Marek Falenta, care detine 45% din actiunile Hawe, a declarat pentru Bloomberg ca operatorul a identificat cativa investitori interesati de actiunile scoase pe piata, fara a oferi alte detalii.

Ziarul Puls Biznesu scrie ca gigantul America Movil, controlat de Carlos Slim, se numara printre acestia, fara a preciza sursa informatiei.

"Prefer sa vand actiuni catre o companie mare din sectorul telecomunicatiilor. Nu pot confirma daca se numara sau nu compania lui Carlos Slim printre potentialii investitori", a afirmat Falenta pentru Bloomberg.

Contactati de Bloomberg, reprezentantii America Movil au refuzat sa comenteze informatiile.

America Movil este cel mai mare operator de telecomunicatii din America Latina si reprezinta o mare parte din averea lui Carlos Slim, evaluata la 72,2 miliarde de dolari, care il face cel mai bogat om din lume.

In luna iunie, America Movil a cumparat 21% din actiunile Telekom Austria, iar mai tarziu 28% din titlurile operatorului olandez KPN.

Grupul America Movil este interesat si de preluarea P4, al patrulea mare operator de telefonie mobila din Polonia, potrivit Puls Biznesu.