Chiar daca 2010 a fost unul slab pentru vanzarile de jocuri, analistii citatati de Reuters spun ca, in 2011, piata de profil din Europa si SUA va creste cu 5% in acest an.

Motivul? Au fost anuntate deja o sumedenie de jocuri chiar din primele luni din 2011. In 2010, piata jocurilor video a atins valoarea de 20,9 miliarde de dolari.

Jocuri direct pe televizoarele 3D

Titluri precum "Killzone 3D", "Motorstorm: Apocalypse" sau "Black Ops" vor putea fi jucate pe televizoare 3D. Iata un motiv in plus sa cumperi un televizor 3D. Si asta cu atat mai mult cu cat producatorul Toshiba a anuntat primul model de acest tip pe care poti urmari filme sau te poti juca fara ochelari speciali.

Jocurile in format 3D urmeaza a fi prezentate la targul de tehnologie CES 2011 de la inceputul lui ianuarie.

Iar producatorii se asteapta la vanzari record tinand cont de faptul ca titluri precum "Call of Duty:Black Ops" a totalizat in ziua lansarii, 9 noiembrie 2010, vanzari de 360 milioane de dolari, la nivel mondial.

Console pentru jocuri in trei dimensiuni

Tot in acest an, vor aparea pe piata si console 3D de jocuri, modelul Nintendo va fi lansat in februarie in Japonia si putin mai tarziu in restul lumii. In plus, nu ai nevoie de ochelari speciali pentru a te juca pe aceasta consola.

Gadgetul care va costa 300 de dolari are acces permite accesul la internet wireless.

Tot pe o consola Wii poti juca "Lost in Shadow".

Invazia SF

Printre cele mai asteptate jocuri multiplyer online se numara Star Wars: The Old Republic. In jocul care va fi lansat in prima parte a anului, doua entitati - Galactic Republic si Sith Empire - se lupta pentru a domina galaxia.