In ultimii ani, Internetul s-a transformat intr-un adevarat magazin universal. Daca pana nu demult sa cumperi online o stea de pe cer parea o extravaganta, acum nu ne mai mira nimic. Se fac afaceri cu ORICE si nu este o exagerare. Citeste lista de mai jos si iti vei da seama ca asa este!

Avion MIG 21

Avionul in sine nu are nimic curios, insa ciudat este ca a fost vandut pe Internet. Prototipul MIG 21 a zburat pentru prima data in 1956, iar avionul a inceput sa fie folosit de armata sovietica in 1959. MIG 21 a fost intaiul avion capabil sa depaseasca de doua ori viteza sunetului si a avut cea mai mare productie in masa de la cel de-al Doilea Razboi Mondial incoace. Modelul a zburat ultima data in 1995, iar 11 ani mai tarziu a fost vandut pe eBay contra sumei de 25.000 de dolari. Zhang Cheng, fericitul proprietar, un om de afaceri chinez, l-a cumparat pentru… a-si decora biroul.

E-mail Yahoo

Desi aceasta practica nu este acceptata de regulamentul Yahoo, cineva s-a gandit ca un nume inspirat ii va aduce un profit frumusel. Si nu s-a inselat: [email protected] s-a vandut cu 610 dolari, adica vreo 2.100 de lei, cat costa un Apple iPhone real, de 16GB.

Craniu de urs

16.500 de dolari. Atat costa o fosila descoperita intr-o pestera din Carpati si scoasa la vanzare de un membru eBay. Este vorba despre un craniu gigantic de urs. Potrivit proprietarului, animalul cantarea aproape o tona si a vietuit in epoca glaciara a Pleistocenului, acum circa 42.000 – 100.000 ani, in Muntii Carpati.

Rochia de mireasa a fostei sotii

In 2004, un barbat din Seattle s-a imbracat cu rochia de mireasa a fostei sotii, s-a fotografiat in ea si a scos-o la vanzare, cu cateva sute de dolari. Rezultatul? A primit pe rochie cateva mii de dolari si, mai mult decat atat, a fost asaltat de domnisoare cu cereri in casatorie.

O parte din salariu pe tot restul vietii

Disperat ca nu are bani sa-si plateasca facultatea, americanul Ron Steen a oferit 2% din suma castigata la orice job viitor celui care ii platea in acel moment cel putin 100.000 de dolari. A tinut sa specifice ca este "un baiat bun" si ca nu are probleme cu drogurile sau cu alcoolul. De asemenea, Steen a scris in prezentare ca vrea sa castige pe tot parcursul vietii nu mai putin de 30 de milioane de dolari, precizand ca atunci cand isi va indeplini obiectivul, cel care l-a ajutat va fi castigat de sase ori suma investita in el. Tanarul s-a protejat de eventuale neintelegeri, aratand ca in cele doua procente nu intra si mostenirile.

Virginitate de vanzare

Si ca tot suntem la capitolul bani pentru facultate, Alina Percea, o tanara din Caracal, si-a scos virginitatea la licitatie pentru 1 euro, in acest scop. Fata spera ca va ajunge la suma de 40.000 de euro. Din pacate pentru ea, cea mai generoasa dintre cele peste 3 milioane de oferte a fost de 10.500 de euro si a venit din partea unui om de afaceri italian, in varsta de 45 de ani. Tranzactia s-a efectuat in Germania, tara in care prostitutia este legala.

Open Office pe bani

Va vine sau nu sa credeti, exista oameni care au dat bani pe programul Open Office, pe eBay. Licitatia a pornit de la 3,95 dolari, au fost 25 de doritori, iar pretul final s-a oprit la 61 de dolari. Mai ieftin decat Microsoft Office si atunci de ce ne miram? Pentru ca Open Office este un program gratuit, asa ca e greu de inteles de ce l-ar cumpara cineva.