La fabrica din Darmanesti se vor produce televizioare ultramoderne, dar si componente pentru laptopuri si tablete.

Dupa ce si-au dat coate, acum jumatate de an, sa-si lase CV-ul angajatorului chinez, norocosii care au fost selectati au trecut la urmatoarea etapa: instruirea. Urmeaza apoi o alta triere.

Majoritatea someri, oamenii nici nu ridica mari pretentii. Cei mai multi angajati, 1.700, vor fi muncitori necalificati, 176 vor fi ingineri, iar alti 375 vor lucra la birouri si logistica.

Doua atuuri extrem de importante i-au convins pe investitorii chinezi sa vina la Darmanesti. Au si cale ferata, dar si drumul national ce leaga Targoviste de Ploiesti, asa ca le va fi foarte usor sa-si transporte marfa.

Primaria le-a concesionat investitorilor 20 de hectare de teren, pentru urmatorii 49 de ani. Iar edilul din Darmanesti isi face deja calcule, cu optimism, pentru asfaltarea ultimelor ulite din comuna, pentru canalizare si pentru iluminat public.

Valoarea investitiei chinezilor se ridica la 184 de milioane de euro. In februarie vor incepe sa ridice halele de productie, iar dupa 11 luni vor trece efectiv la treaba. Teoretic, se vor livra cate 7 milioane de televizoare LCD pe an, si peste 60 la suta din productie va ajunge in Europa.

Citeste si:

Romanii vor fi platiti cu bani chinezesti. Ce companii investesc in Romania si ce salarii vor oferi VIDEO

China ii pedepseste pe escroci cu moartea. Ce a patit un mogul al imobiliarelor

Partea intunecata a infrastructurii din China: autostrazile zac necirculate, porturile sunt neprofitabile, iar aeroporturile, goale