Sistemul nu este complet dezvoltat, insa RIM a inceput deja sa-l promoveze agresiv.

Cei prezenti la conferinta BlackBerry World au primit si un prototip al viitorului smartphone pentru a testa aplicatii pentru noua platforma ce va fi lansata oficial in toamna acestui an.

Terminalul se numeste BlackBerry 10 Developer Alpha, iar posibilitatea sa-i fie aduse modificari radicale este destul de mica.  

Despre noul Blackberry unii s-au grabit deja sa spuna ca seamana cu iPhone, altii cu Galaxy.

Cateva detalii despre acest device: tastatura iti poate prezice cuvintele pe care urmezi sa le scrii, ecranul are 4.2 inchi, rezolutie de 1280×768, si capacitate de stocare de 16 GB.

Gloria BlackBerry a apus

Producatorul de telefoane anunta anul trecut ca va concedia 10% dintre angajati din cauza scaderii vanzarilor si a cotei de piata ca efect al concurentei iphone fabricat de Apple.

Reducerea numarului de angajati, la toate departamentele, a facut parte din strategia de concentrare pe domenii care sa ofere cele mai mari oportunitati de crestere, se arata intr-un comunicat al companiei canadiene cu sediul central in Waterloo, Ontario.

RIM a anticipat in iulie 2011 ca veniturile din trimestrul al doilea ar putea scadea pentru prima oara in ultimii noua ani.

Compania pierde din cota de piata in favoarea iPhone si a telefoanelor dotate cu sistemul de operare Android al Google, asa ca noul smartphone este vital pentru soarta RIM.