Veniturile companiei au urcat cu 73% fata de aceeasi perioada din 2010, potrivit raportului financiar al Apple. 

Rezultatele Apple au depasit din nou asteptarile analistilor, dupa ce in ultimul trimestru al anului financiar 2011 s-au situat sub estimari, o situatie rara pentru cea mai valoroasa companie din industria IT, potrivit Reuters.  Actiunile au crescut pe platformle electronice dupa inchiderea bursei cu pana la 12% si au ajuns la o capitalizare de 468,9 miliarde de dolari, depasind recordul anterior, de 429 miliarde de dolari, inregistrat saptamana trecuta, potrivit Bloomberg.  Evolutia cotatiei a fost sustinuta si de lichiditatile foarte mari ale companiei, care au ajuns la aproape 100 de miliarde de dolari, mai mult decat suficient pentru a acoperi deficitul bugetar din decembrie al Statelor Unite. 

Apple a vandut in ultimele trei luni ale anului trecut 37,04 milioane de iphone-uri si 15,43 milioane de iPad-uri, dublu fata de perioada similara a anului precedent, scrie Reuters. 

Cei de la Samsung anuntau acum cateva saptamani 35 de milioane de smartphone-uri vandute in Q4 2012 si victoria asupra iPhone-ului. Iata ca s-au inselat.

"Ma astept ca forta iPhone, iPod Touch si ipad sa se mentina si pe parcursul acestui an. Apple poate beneficia inca de pe urma deschiderii unor magazine noi si a extinderii lantului de distributie. Compania are inca multe piete pe care nu a intrat. Este departe de saturatie", a spus Hendi Susanto, analist la compania Gabelli & Co. 

Apple, companie fondata de Steve Jobs, care a murit in octombrie, a zdrobit estimarile analistilor cu toate rezultatele, inclusiv marja bruta de profit, situata la 44,7% in primul trimestru. 

Analistii de pe Wall Street anticipau venituri de 38,9 miliarde de dolari, in timp ce profitul pe actiune, de 13,87 dolari, s-a situat peste asteptarile de 10,16 dolari.