Judecatorul care a analizat cazul a decis ca Apple nu a incalcat patentele Samsung, concluzia sa urmand sa fie evaluata de plenul Comisiei, care are dreptul sa blocheze importurile de produse care incalca pantetele americane, transmite Bloomberg, preluata de Mediafax.

Decizia vine dupa ce un juriu federal din San Jose, California, a stabilit in august ca Apple sa primeasca despagubiri de un miliard de dolari de la Samsung, care a copiat aspectul si functii ale iPhone.

Judecatorul a spus ca Apple nu a incalcat niciunul din cele patru patente incluse in reclamatia Samsung. Reprezentantii Samsung spera sa obtina castig de cauza in plenul Comisiei, in timp ce cei ai Apple au refuzat sa comenteze.

Apple a facut la randul sau o reclamatie la Comisia pentru Comert International impotriva Samsung, iar judecatorul acelui caz va anunta o decizie pe 19 octombrie. Cele doua companii sunt implicate in peste 30 de procese, in tari de pe patru continente.

iPhone a generat vanzari de 16,2 miliarde de dolari in trimestrul incheiat pe 30 iunie, reprezentand circa 46% din veniturile totale ale Apple. Compania a lansat pe 12 septembrie versiunea Iphone 5, cu un ecran mai mare, un cip mai rapid si acces mai bun la retelele wireless. Telefonul este asamblat in China de Foxconn Technology. tableta ipad a adus venituri de 9,2 miliarde de dolari, iar iPod de un miliard de dolari.