Potrivit publicatiei britanice Daily Mail, SpareOne nu detine functii sofisticate ori caracteristici de ultima generatie, asa cum ne-am obisnuit sa vedem la ultimele modele de smartphone-uri. In schimb, telefonul vine dotat cu baterie AA, care poate rezista pana la 15 ani.

Nu are camera foto, browser web sau alte functii hi-tech precum telefoanele inteligente, intrucat a fost gandit sa functioneze ca un simplu telefon: sa permita utilizatorilor sai sa efectueze si sa primeasca apeluri si sa trimita SMS-uri.
SpareOne va fi comercializat in Anglia la pretul de 60 de lire sterline, incepand cu 15 martie. In magazinele din Statele Unite, acesta se va vinde cu 70 de dolari, noteaza jurnalistii britanici.

Cine ar cumpara un asemenea instrument

“Gadgetul” este gandit ca un telefon de rezerva, care poate fi pastrat in buzunarul din interiorul hainei, in torpedoul masinii sau in bagajul din calatorii, special pentru urgente, sustin producatorii. Acestia din urma mizeaza pe faptul ca bateriile smartphone-urilor actuale tin putin timp, iar consumatorii se plang deseori ca nu reusesc sa stabileasca legaturi din cauza faptului ca “nu mai au baterie”. SpareOne este exact tipul de telefon pe care il pastrezi pentru orice urgenta, din simplul motiv ca nu descarca.

Bateria celor mai multe telefoane mobile se descarca in cateva zile, indiferent de marca sau pret si tocmai acest lucru face din SpareOne un produs cu totul diferit.

Ce mai stie sa faca ineditul telefon? Utilizatorii pot memora contacte, pot seta varianta “numar scurt” sau apela numerele de urgenta din orice locatie.

“Este esential sa faci si sa primesti cele mai important telefoane, nimic altceva nu mai conteaza”, au precizat dezvoltatorii XPAL Power pentru Daily Mail.

De asemenea, SpareOne include o functie care ii permite sa transmita locatia in care se afla utilizatorul intr-un anume moment prin ID-ul sau mobil.

SpareOne a fost lansat saptamana aceasta in cadrul targului Electronice Consumer din Las Vegas, la pretul de 49,99 dolari. Versiunile internationale vor urma in decursul acestui an.