Dupa ce s-a dovedit faptul ca telefoanele iPhone si iPad-urile inregistreaza fiecare miscare a utilizatorilor, doi americani au dat in judecata compania Apple, scrie Bloomberg.

Vikram Ajjampur, utilizator de iPhone, si  William Devito, a new yorkez care are un iPad, au actionat in instanta compania pentru ca le inregistreaza miscarile fara acordul lor. Si asta nu e tot. Autoritatile franceze, germane, italiene si sud-coreene investigheaza si ele datele publicate saptamana trecuta de cei de la The Guardian. Astfel, produsele Apple inregistreaza miscarile utilizatorilor chiar si atunci cand acestia opresc serviciile de localizare si care sunt colectate cu ajutorul serviciului Wi-Fi.

Nici macar dezactivarea functiei de localizare pe iPhone nu rezolva problema inregistrarii actiunilor.

Cum a rezolvat Apple problema?

Dupa imensul scandal, Apple spune ca a rezolvat problema printr-un update de 666 de Mb, potrivit celor de la Wired. Astfel, poti sa descarci update-ul iOS 4.3.3 din contul de iTunes daca ai iPhone, iPad sau iPod Touch.

Cu toate ca au starnit probleme la nivel mondial, cei de la Apple spun ca nu era vorba decat despre un simplu "bug".

Citeste si  iPhone, iPad si telefoanele cu soft Android stiu totul despre tine! Ce aplicatii iti urmaresc fiecare miscare