Printre primii care si-au manifestat public regretele referitoare la disparitia celui considerat un geniu de o lume intreaga s-a aflat Mark Zuckerberg, tanarul ce a pus bazele celui mai popular site de socializare din lume la ora actuala: "Steve, iti multumim pentru ca ai fost un mentor si un prieten. Iti multumim ca ne-ai aratat ca lucrurile pe care le construiesti pot schimba lumea. Iti voi simti lipsa."

Google ii aduce un omagiu astazi lui Steve Jobs, pe pagina sa principala. Google isi modifica logoul frecvent pentru a omagia mari personalitati din intreaga lume sau pentru a marca diferite evenimente culturale, sportive sau politice.  In schimb, astazi nu si-a mai modificat logoul, dar sub acesta a plasat, simplu, numele lui Steve Jobs, anul nasterii acestuia si anul decesului. 

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, si-a exprimat si el intristarea despre decesul lui Jobs: "Rar ii este dat lumii sa vada un om cu un impact atat de mare precum cel pe care Steve l-a avut. Efectele acestui impact se vor resimti pentru multe generatii. Pentru noi, cei norocosi sa lucram cu el, a fost o onoare imensa. Imi va fi foarte dor de Steve".

"Moartea lui Steve Jobs lasa un gol imens. Sper ca Apple sa mai gaseasca mari lideri, ca el. A facut o gramada de oameni fericiti. Despre cate companii se poate spune ca produsele lor te fac fericit de fiecare data cand le folosesti?", a declarat Steve Wozniak, un alt co-fondator al Apple.

Obama: "Steve a fost unul dintre cei mai mari inovatori pe care i-a avut America"

Si presedintele Statelor Unite, Barack Obama, si-a exprimat durerea si intristarea la aflarea cumplitei vesti: “Eu si Michelle ne-am intristat la aflarea plecarii lui Steve Jobs. Steve a fost unul dintre cei mai mari inovatori pe care i-a avut America – destul de curajos sa gandeasca diferit, destul de puternic sa creada ca poate schimba lumea si destul de talentat sa faca acest lucru”, a postat oficialul de la Casa Alba pe blogul institutiei.

“Construind una din cele mai de succes companii din lume din garajul sau, a aratat ce inseamna ingeniozitatea Americana. Producand PC-uri si facandu-ne sa fim dependent de internet, pe care-l purtam astazi in buzunare, a revolutionat informatia nu doar prin faptul ca a facut-o sa fie accesibila, dar si intuitiva si amuzanta. Si-a transformat talentul intr-o poveste, a adus bucurie milioanelor de copii si adulti, deopotriva. Steve obisnuita sa spuna ca isi traieste fiecare zi din viata ca si cum ar fi fost ultima”, a adaugat Barack Obama in mesajul sau.

“A redefinit industria IT si a facut ceea ce foarte putini oameni reusesc: ne-a facut sa privim altfel viata”, a incheiat presedintele american.

Grupul american Apple a anuntat miercuri seara decesul fostului sau director general si co-fondator Steve Jobs, in varsta de 56 de ani, care avea grave probleme de sanatate de mai multi ani, relateaza AFP.

Apple a creat o adresa de mail, [email protected], unde oricine poate sa-si impartaseasca gandurile despre Steve Jobs.

Citeste si:

Tribut pentru parintele iGadgeturilor: "Am pierdut un vizionar si un creator de geniu, iar lumea a pierdut o fiinta incredibila" GALERIE FOTO

Tot ce nu stiai despre viata si afacerile lui Steve Jobs VIDEO