Centrul proiectului este o consola de 99 de dolari, cu sistem de operare Android. Posesorul unei astfel de console va avea libertatea de a o modifica dupa bunul plac pentru a crea orice aplicatie Android pentru un televizor. 

Prin imbratisarea comunitatii hackerilor, OUYA va fi un puternic competitor pe piata consolelor de jocuri, urmand sa aiba o platform hardware foarte buna si o multime de aplicatii, dand consumatorului o mai buna si mai placuta experienta in ceea ce priveste gamingul. 

Pe langa compatibilitatea cu aplicatiile Android, consola va beneficia si de o multime de jocuri de care utilizatori vor putea beneficia gratuit. Acest lucru dandu-i un avantaj mare in competitie cu concurenta.

Pentru a strange fonduri pentru realizarea consolei, OUYA  a decis sa adune 950.000 de dolari prin Kickstarter, insa banii tot curg, desi s-a strans suma respectiva.

Jurnalisti de la Business Insider au reusit sa ii puna cateva intrebari CEO-ului OUYA, Julie Uhrman, pentru a afla cum este sa strangi mai bine de 1 milion de dolari in cateva ore. A declarat ca este uimita de cat de repede s-a strans suma si ca vor folosi fondurile in plus pentru a crea aplicatii si jocuri mai bune pentru viitoarea consola. 

Aceasta a tintut sa adauge ca intreaga sa echipa va lucra din greu pentru a finaliza consola si a o lansa pe piata.

Sursa: Business Insider