Reclama se concentreaza pe capacitatile senzoriale ale gadgetului. Care este motivul cu care Apple incearca sa va convinga sa dati 499 de dolari pe aceasta noua tableta? „Este pur si simplu brilianta”, spun reprezentantii companiei, citati de Business Insider.

iPad 3 va fi pusa in vanzare incepand cu 16 martie, la preturi pornind de la 499 de dolari. Statele Unite, Franta, Canada si Germania figureaza printre primele tari unde va aparea noul ipad, in special la operatorii americani AT&T si Verizon, ale caror retele 4G vor permite descarcari mai rapide.

In cadrul unei conferinte organizate in San Francisco (California, vestul Statelor Unite), transmisa prin videoconferinta, Apple a precizat ca noul iPad este dotat cu un ecran "retina display", folosit deja la cele mai recente modele de iphone ale sale.

Cu un nou touch "micro" pe tastatura virtuala, tableta, care va fi compatibila cu noile retele de telefonie mobila 4G, este echipata cu un program de comanda vocala, care functioneaza in engleza, franceza, germana si japoneza. Calitatea camerei a fost, de asemenea, ameliorata, la 5 megapixeli si un stabilizator video, plus tehnologie HD.

Apple a prezentat, de asemenea, un nou Apple TV, cu o interfata simplificata pentru a-si consolida prezenta pe segmentul televiziunii prin Internet.

Cu ce vine nou iPad 3

- Procesorul A5X a fost confirmat, grafica qud-core. Potrivit Apple, acesta este "de doua ori mai rapid" decat Tegra 3 si ofera o performanta de patru ori mai mare;

- Camera iSight - 5 megapixeli, lentile din 5 elemente, filtru IR si ISP integrat in chipul A5X. Auto-expunere, auto-focus, practic aceeasi configuratie ca la iPhone 4S;

- 4G LTE. Noul IPad are 21 MBs HSPA+ si DC-HSDPA la 42 Mbps, cu LTE la 73 Mbps;

- Viata bateriei: 10 ore. 9 ore pe 4G;

- Comanda vocala in engleza americana, engleza britanica, franceza, germana si japoneza;

- 9,4 mm grosime si greutate de 635 de grame;

- Preturi: 500 de dolari pentru 16 GB, 599 dolari pentru 32 GB, 699 dolari pentru 64 GB. Versiunea de 128 GB nu este deocamdata disponibila;

- Pentru 4G preturile sunt 629 de dolari, 729 de dolari si 829 de dolari.