Daca ai ajuns la concluzia ca nu mai ai timp de o iesire in oras sau de un fotbal cu baietii si tot ce faci este sa postezi diverse noutati pe Facebook, atunci afla ca poti sa revii la viata de zi cu zi, asa cum era ea inainte de "era virtuala".

Problema este faptul ca atunci cand incerci sa-ti dezactivezi profilul, de pe Facebook de exemplu, desi contul apare inactiv, pozele si conversatiile sunt inca stocate pe server.

Dar pentru ca exista o solutie pentru toate, si in acest caz poti sa apelezi la site-urile care te ajuta sa te "sinucizi" virtual. Atentie insa! Vorbim doar despre dezactivarea conturilor tale din retele sociale precum Facebook, Hi5 sau LinkedIn.

De exemplu, site-ul suicidemachine.org te scapa de prietenii virtuali. Cum functioneaza? In doar 52 de minute toate detaliile postate de tine pe internet pe conturile de Twitter sau MySpace.

Pana acum cateva luni programul functiona si pentru contul de Facebook, insa reprezentantii companiei au contestat aceasta actiune si chiar au amenintat ca ii vor da in judecata. Si asta nu e tot: au blocat IP-urile celor care au incercat acest lucru, dar au restrictionat accesul celor de la Suicidemachine.org la datele utilizatorilor.

Un alt site care te ajuta sa-ti dai "delete" la toata viata sociala este seppukoo.com. Insa aceasta experienta vine la pachet cu o intreaga teorie a celor care detin site-ul - aceea ca vietile intime si emotiile pe care oamenii le experimenteaza online sunt doar niste produse de marketing!

Renunta la viata virtuala

Poti sa renunti si daca intri pe site-ul DeleteYourAccount.

Site-ul este insa mult mai complet decat primele doua. Si asta pentru ca el contine informatii detaliate despre cum sa iti stergi conturile pe Facebook, Hotmail, Google sau MySpace. Tot ce trebuie sa faci este sa cauti un anumit cont pe care vrei sa-l stergi si cei de la DeleteYourAccount iti arata pas cu pas cum trebuie sa procedezi.

Mai mult, ai aici detalii despre cum sa te dezabonezi la newsletterul unei companii care te-a inclus in baza ei de date fara sa vrei.

Mai ai o optiune: poti sa incerci sa-ti dezactivezi conturile manual, insa dureaza cateva zeci de minute.