Asa ca, cel mai simplu este sa verifici singur cat de buna este conexiunea la Internet pe care ti-o ofera provider-ul, mai ales ca acum ai posibilitatea sa iei pachetul de Internet in perioada de proba.

Pentru asta au aparut multe site-uri unde poti sa testezi latimea maxima de banda si viteza de download/upload pe care o ai in momentul respectiv. Trebuie sat ii cont de faptul ca aceste teste au mai mult rol informative si iau in calcul mai multi factori. Pentru un rezultat cat mai apropiat de realitate este indiucat sa faci testul de mai multe ori, la anumite interval de timp.

Exista sute de siteuri gratuite care pot testa viteza internetului, dintre care am ales cateva:

1. Speedtest.net

Este considerat cel mai bun. Este rapid, gratuit si are o grafica atragatoare. Rezultatele testelor sunt corecte.
De asemenea acest site pastreaza un jurnal in care se inregistreaza toate testele facute de tine, de unde se poate genera un grafic.

2. AuditMyPC.com

Si acesta are o marja mica de eroare si da rezultate foarte apropiate de realitate. La fel ca marea majoritate a site-urilor de acest gen, testeaza atat viteza la download, cat si la upload.

3. Bandwidthplace.com

Este un site care simplifica mult procesul de testare. Este suficient un click “Start Test” si in cateva secunde se poate afla viteza de download si upload.