In urmatorii 10 ani, telefonul tau iti va parca masina, iti va prepara micul dejun si da, iti va putea chiar spala rufele, scriu cei de la CNN Money.

Chiar si asa, poate nu vom avea inca masini zburatoare, dar un lucru este sigur: vor fi inventate pastilele care te anunta cand trebuie sa le iei, casa ta va economisi energie si ceainicul tau ii va anunta pe copii ca te simti bine.

Iar totul va fi doar la un buton distanta pentru ca toate electronicele si electrocasnicele vor fi conectate la internet. Acestea sunt doar cateva dintre previziunile facute de gigantii tehnologici prezenti la targul de telefonie de la Barcelona.

Iata cum ar putea sa functioneze un astfel de scenariu pus in practica: masina de spalat, termostatul si televizorul vor avea un chip incorporat si care va permite conectarea la internet wireless sau chiar prin Bluetooth.

Si supriza! Au aparut deja capacele de flacoane care te suna cand ai uitat sa-ti iei pastilele si hainele cu etichete care pot fi identificate prin frecvente radio (RFID) si apoi citite de aparate speciale conectate la internet. Chiar gigantul IBM a dezvoltat un software care conecteaza 1.500 de case din intreaga lume.

Cum va arata dimineata ta in 2020?

Te trezesti si iti verifici smatphone-ul care te anunta sa porti costumul albastru. Doar ai intalnire de afaceri, iar cel gri e la curatorie. Iti aminteste sa-ti iei si haina groasa pentru ca e frig afara.

Inainte sa pleci iti faci un ceai, ca in fiecare dimineata cand esti racit, asa ca ceainicul ii anunta pe ceilalti membri ai familiei cum te mai simti. Si daca tot ii anunta pe acestia, ceainicul iti trimite si un mesaj ca sa iti aminteasca ca e timpul sa iti iei pastilele. Si chiar la Barcelona, unul dintre cei mai mari operatori de telefonie americana - AT&T a demonstrat cum chip-urile incorporate in capacele flacoanelor de pastile pot trimite mesaje pe telefon sau pe e-mail ca sa le reaminteasca oamenilor ca trebuie sa isi ia pastilele.

Mai departe. Deschizi usa si masina porneste singura. In plus, iti indica pe unde sa mergi si chiar iti comanda o cafea daca esti prea obosit si ai stat mult la birou cu o seara inainte.

Cat costa dimineata perfecta?

Chiar daca totul poate parea un vis devenit realitatea, specialistii spun ca aparatele echipate cu RFID sunt inca scumpe.Pana acum au aparut masini de spalat si frigidere cu conexiune la internet, insa pretul lor depaseste usor 2-3.000 de dolari.