Chiar daca Apple a evitat sa comenteze pe tema sexului Siri in Marea Britanie, exista deja cateva speculatii. Spre exemplu, Stephen Ebbett, de la Protectyourbubble.com, spune ca "Apple a decis ca britanicii au incredere intr-o voce autoritara masculina, in timp ce americanii sunt mai receptivi la o voce feminina".

Accentul ar putea fi o explicatie, scrie Forbes. Chiar daca incerci sa iti schimbi tonalitatea vocii s-ar putea sa nu functioneze daca nu folosesti un telefon pe care este instalata vocea regiunii respective. In primul rand, daca schimbi optiunea Siri in engleza britanica si esti in SUA s-ar putea sa nu o poti folosi la maximum.

In al doilea rand, recunoasterea vocala este legata de accentul vocii.

Cei de la Forbes se intreaba daca Apple ar putea lansa o aplicatie platita, de 2 dolari spre exemplu, care te-ar lasa sa schimbi vocea asistentei vocale.

In schimb, nici macar Siri nu stie bine ce gen are. Daca o intrebi daca e femeie sau barbat, nu primesti un raspuns clar, scriu cei de la CNN. Si ei noteaza faptul ca in in tari precum Franta si Marea Britanie, vocea este de sex masculin.

Mai mult, de la dispozitive GPS sau notificari, cele mai multe voci computerizate sunt de sex femimin. Si asta din ratiuni psihologice. Studiile arata ca oamenii prefera tonalitatea unei femei in detrimentrul celei a unui barbat. Iar acest lucru tine de momentul in care persoanele sunt inca in burta mamei si sunt mai obisnuite cu vocea ei decat cu cea a tatalui.

O alta posibilitate este faptul ca, inca din al doilea Razboi Mondial, vocile feminine erau folosite pentru transmisiuni pentru ca se diferentiau mai bine decat cele de barbat.

Citeste si

Franta sare la gatul Marii Britanii: Cum l-a atacat Sarkozy pe Cameron si a socat Bruxelles-ul

CEO-ul Petrom: "Optimismul unei cresteri economice in viitor trebuie sa fie mai temperat". Oficialul dezminte negocierile cu sarbii de la NIS, controlati de Gazprom