Sistemul va intra in competitie cu Android-ul celor de la Google, cu cel dezvoltat de Apple pentru telefoanele iPhone sau platforma Windows Phone a celor de la Microsoft. Iar miscarea este cu atat mai surprinzatoare cu cat gigantul este cunoscut mai degraba pentru afacerile din sectorul comertului online.

Compania va crea acest sistem in mediul virtual, ceea ce inseamna ca utilizatorii vor avea acces la el online, fara sa mai descarce vreun program pe telefon. In schimb, posesorii de iPhone si telefoane cu Android au nevoie de diverse aplicatii pentru a-si utiliza programele. Sursele citate de cei de la Wall Street Journal mai spun ca, initial, sistemul va lansat in China, insa nimeni nu spune ca nu va ajunge si in alte tari apoi.

Alibaba ar putea folosi sistemul pentru a-si creste si afacerile din sectorul comertului online.

In primul trimestru, sistemul de operare Symbian al celor de la Nokia avea o cota de piata de 59%, urmat de Windows Mobile cu 11,8%, Android cu 11,1% si iPhone cu 6,1%.

Citeste si

A devenit o economie puternica intr-un an, cat altele in sapte, dar se clatina din temelii. Pericolul clasei de mijloc chineze

Castigul salarial mediu net a scazut cu 40 de lei in mai fata de aprilie. Cele mai mari reduceri au fost in asigurari si in industria farmaceutica