In Romania, Rudolf Hanzelik este un ilustru necunoscut. A terminat o post-liceala si e strungar de meserie. Ramas de un an fara slujba, apoi si fara somaj, si-a investit tot timpul liber in marea sa pasiune: hartile! A inceput cu orasul natal, Hunedoara, si nu s-a mai oprit... A facut, de exemplu, o harta a tuturor liniilor de mocanita din Europa.

Cine cauta, de exemplu, un drum catre Castelul Corvinilor din Hunedoara, va primi o harta facuta de Rudolf. Nicio banala poteca nu ii scapa.

Un moderator Google verifica totul inainte sa aprobe postarea, dar nu reface traseul lui Rudolf. E greu sa bati atata drum, cum a facut el, pe jos sau cu bicicelta, avand doar un modest aparat foto agatat de gat si o foaie de hatie pentru notite.

In semn de apreciere, Google l-a invitat pe 12 octombrie la Barcelona, alaturi de cei mai buni 100 de cartografi din Europa si Orientul Mijlociu. Cazarea si masa nu sunt grija lui, insa transportul da. Rudolf s-ar duce bucuros, dar n-are bani de drum, iar cu bicicleta i-ar lua prea mult sa ajunga in Catalonia.