Apple a lansat propriul serviciu de harti in septembrie, cand a introdus noul sistem de operare iOS 6 si a lansat la vanzare Iphone 5.

Utilizatorii s-au plans, insa, ca noul serviciu de harti contine erori geografice, are deficite de informatii si nu include caracteristici care fac serviciul Google Maps popular, precum informatii despre transportul public, date ample despre trafic sau poze ale strazilor.

"Ne pare foarte rau pentru frustrarea pe care am cauzat-o clientilor si facem tot ce putem pentru a imbunatati serviciul Maps. Pana cand imbunatatim Maps, puteti incerca alternative prin descarcarea de aplicatii cu harti din App Store, precum Bing, MapQuest si Waze, sau puteti utiliza harti Google sau Nokia", afirma Cook intr-o scrisoare postata pe site-ul companiei.

Bloomberg scria, inainte de lansarea iPhone 5, ca noua aplicatie de harti a Apple a fost aspru criticat de analisti, pentru ca nu ofera informatii referitoare la transporturile publice, iar uneori da instructiuni confuze utilizatorilor.

Reprezentantii Apple, care descriu serviciul de harti ca o schimbare fundamentala a iPhone 5, au construit aplicatia de navigare in plin razboi cu Google, care a oferit companiei aplicatia Google Maps de la introducerea iPhone in 2007.

Apple a construit o aplicatie inlocuitoare pentru ca a vrut sa restranga relatiile cu Google si nu din cauza unor deficiente ale produsului, au spus doua surse apropiate situatiei.

Rivalitatea Apple cu Google s-a nascut dupa ce proprietarul celui mai mare motor de cautare pe Internet la nivel mondial a dezvoltat sistemul de operare Android, instalat pe produse ale unor companii concurente precum Samsung Electronics si HTC, care rivalizeaza cu iPhone. Android este in prezent cel mai popular soft pentru aparatele smartphone.