eMAG vinde peste 20.000 de titluri din toate domeniile, de la beletristica sau arta, pana la carte scolara si tehnica, de la peste 500 de edituri.  Toate cartile beneficiaza de un discount de 20% pana pe 15 iunie. „Cartile sunt o categorie foarte interesanta in comertul online datorita potentialului semnificativ de dezvoltare si la noi. Targetul pe care ni l-am propus este sa devenim cel mai mare vanzator de carte din Romania in maxim un an”, a declarat Radu Apostolescu, vicepresedinte si director de dezvoltare eMAG

El a declarat ca, in curand, eMAG ar putea vinde si carti electronice.  „Momentan oferta de titluri romanesti disponibile in format electronic este inca restransa, dar piata ebook readerelor are un potential mare de crestere in urmatoarea perioada. Ne vom implica activ in dezvoltarea acestei piete si vom promova cat de curand si cartile in format electronic”, a declaral Apostolescu pentru incont.ro.

Noua categorie va fi disponibila prin platforma Marketplace, ca urmare a parteneriatului pe care eMAG l-a semnat cu Libris, o companie din domeniul distributiei de carte. Libris a dedicat si va dezvolta capacitati logistice speciale pentru operarea categoriei de carti din eMAG Marketplace.

 eMAG Marketplace este platforma online prin care orice retailer poate promova si vinde produse catre clientii eMAG, oferta de produse, promotiile si logistica comenzilor fiind facute direct de fiecare retailer.

Primul retailer extern a fost integrat la inceputul lunii aprilie in Marketplace si este Doron Land, compania care vinde jucarii. Gratie acestui parteneriat, in prima luna si jumatate, eMAG a atins o cota de 10% din vanzarile online de jucarii.

Operatorul telecom Romtelecom vinde electronice si produse de bucatarie

Influenta nemtilor de la Deutsche Telekom, actionarul indirect al Romtelecom, se face tot mai bine simtita in pasii pe care care ii face operatorul in Romania. Asa ca Romtelecom a lansat un magazin online, similar celui pe care il detine compania germana, unde vinde produse diverse, de la laptopuri, la aspiratoare si chiar oale de bucatarie.

Produsele achizitionate vor fi livrate direct din Germania.

"Toate produsele vor avea manuale de utilizare si in format electronic, care pot fi descarcate direct de pe site. Transportul produselor achizitionate este gratuit pentru orice comanda de peste 300 de lei", arata comunicatul trimis de operator.