Gigantul chinez Foxconn, fabrica de electronice a lumii, ajuta Amazon sa proiecteze smartphone-ul, a afirmat un dintre surse, potrivit Mediafax.

Intre timp, compania americana incearca sa cumpere cat mai multe brevete posibil in zona tehnologiei wireless, pentru a-si apara divizia smartphone de eventuale acuzatii de incalcare a dreptruilor de prorpietate intelectuala, au afirmat alte surse.

Amazon si-a facut loc cu succes pe piata tabletelor cu Kindle Fire, un gadget in zona de pret 200 de dolari cu o varianta puternic modificata a sistemului de operare Android, care pune probleme produselor rivale la pret similar de la companii precum Samsung, Asus sau Motorola Mobility.

Astfel, strategia Amazon presupune lansarea de gadget-uri mobile in categoriile inferioare de pret, care sa ajute compania sa-si extinda amprenta serviciilor de distributie digitala de carti, muzica si filme.

Contactati de Bloomberg, reprezentantii companiei au refuzat sa comenteze informatiile.

Piata telefoanelor "destepte" este dominata autoritar de Samsung Electronics si Apple, care controleaza impreuna peste 70% din vanzari.