Biroul pentru patente din Polonia a anuntat, marti, ca producatorul iPhone, ipad si iPod a depus o plangere impotriva site-ului, potrivit CNBC, preluat de Mediafax.

"Brandul Apple este recunoscut in toata lumea, iar grupul afirma ca A.pl, folosind numele care suna similar, profita de reputatia Apple", a spus purtatorul de cuvant al biroului de patente Adam Taukert.

Seful A.pl, Radoslaw Celinski, a respins acuzatia Apple. "Acuzatia Apple este ridicola", a spus Celinski, adaugand ca plangerea Apple este analizata.

Potrivit site-ului polonez Telepolis, daca disputa nu este solutionata in afara justitiei, ar putea dura 2-3 ani. A.pl ar putea avea un avantaj impotriva Apple in acest caz, intrucat opereaza o afacere complet diferita de cea a grupului american si nu foloseste pe site elemente caracteristice Apple.

Apple a castigat recent, intr-o instanta federala din California, unul dintre cele mai urmarite procese impotriva rivalului Samsung. Juratii au hotarat ca mai multe produse ale companiei sud-coreene incalca sase brevete ale Apple in zona designului si interfetei si a cerut Samsung sa plateasca daune de 1,05 miliarde dolari.