Apar informatii interesante in dosarul in care concurentii Apple si Samsung isi disputa patentele. Vineri, judecatorii insarcinati cu acest caz s-au aratat destul de interesati de un e-mail intern, trimis intre executivii Apple. Mai mult, potrivit Business Insider, in mesaj apare si numele parintelui iGadgeturilor, Steve Jobs.

Business Insider scrie ca managerii Apple discutau la inceputul anului trecut despre un articol aparut in presa americana, in care jurnalistul respectiv explica de ce a renuntat  la iPadul sau in favoarea unei tablete Samsung Galaxy de 7 inch.  E-mailul cu pricina a ajuns la insusi Steve Jobs, care a fost de acord cu minimizarea tabletelor produse de Apple. Cu toate astea, Jobs a negat de fiecare data public o asemenea modificare adusa iPad-urilor.

Zvonurile despre o tableta mai mica dateaza de ani buni. Pe 12 septembrie acest zvon s-ar putea adeveri. Apple ar putea lansa iPad Mini, cu un display de 7,85 inch.

Compania americana a lansat in primul trimestru din 2012 iPad 3, cu display de 9,7 inch, rezolutie de 1536 x 2048 pixeli, o camera performanta iSight si un un nou chip A5X.

"Incercam sa pastram secretul si confidentialitatea pentru data lansarii noilor produse", declara Tim Cook, CEO-ul Apple. "Pentru sa facem acest lucru, apelam la masuri extreme. Cu toate acestea, nu putem impiedica speculatiile pe aceasta tema", a adaugat Cook, citat de cotidianul britanic The Daily Mail.