Documente oficiale aparute in presa din Marea Britanie arata ca premierul David Cameron s-a intalnit cu directorii Google de trei ori, iar ministrul de finante, de patru ori.  

Ministrul culturii, Ed Vaizey, a bifat sapte intalniri cu mai marii companiei, in timp ce secretarul sef al ministerului, Jeremy Hunt Boss, de patru ori. Acesta din urma inca poarta pe umeri povara unei alte asocieri istorice de scandal cu gigantul media News Corp.

In total au fost 23 de intalniri in mare taina intre conservatori si Google. Un subiect extrem de delicat pentru Guvern, tinand cont de legaturile dureroase dintre ei si News Corp.

De cand buba s-a spart in Regat, laburistii ii acuza pe conservatori ca sunt prea delicati cu Google in ceea ce priveste pornografia online.

Luna trecuta, Naomi Gummer, unul dintre directorii Gioogle, dar si fost consultant politic al ministrului Jeremy Hunt, a creat isterie in Marea Britanie, dupa ce a declarat ca este numai vina parintilor in cazul acelor copii care urmaresc continut pentru adulti online.

Laburitstii ii acuza si de faptul ca intalnirile secrete cu Google reprezinta un privilegiu la care firmele mici nu pot decat sa vizeze.

"Minisitrii trebuie sa dezvaluie in ce au constat discutiile. Poate cumva despre evaziunea fiscala pe care o face Google si care a fost descoperita de Daily Mail?" scriu jurnalistii cotidianului britanic.