"Salut votul de astazi din Comisia ITRE a PE privind scaderea tarifelor de roaming. Sunt personal afectata de tarifele mari pentru Internet!!!", a scris fiica cea mica a presedintelui Basescu pe Twitter. 

Ea a adaugat ca spera ca noile reglementari "sa intre in vigoare din iulie si sa impuna companiilor de telefonie mobila tarife reduse de roaming pentru Internet". 

Parlamentul European a votat, marti, in favoarea reducerii substantiale a tarifelor de roaming in UE, in pofida apelurilor Vodafone si France Telecom pentru un moratoriu referitor la reglementarile care afecteaza veniturile operatorilor de telecomunicatii, transmite Reuters, potrivit Mediafax

Parlamentarii europeni au aprobat reducerea cu pana la doua treimi a costului apelurilor efectuate in strainatate, in decurs de doi ani, mai mult decat a propus anul trecut Comisia Europeana. 

CE, Parlamentul si guvernele celor 27 de state membre ale UE trebuie sa ajunga la o versiune finala a legii inainte de luna iunie, cand expira actualele reglementari privind tarifele de roaming. 

Tarifele pentru convorbirile telefonice efectuate in strainatate genereaza circa 7% din veniturile operatorilor de telecomunicatii. 

La salonul de telecomunicatii World Congress din Barcelona, directorii companiilor de profil au acuzat autoritatile de reglementare din Europa ca priveaza industria de capitalul necesar investitiilor in retele noi, mai performante, de telefonie fixa si mobila. 

Citeste si:

Raspberry Pi, computerul de 25 de dolari care va schimba lumea, este oficial la vanzare. VIDEO