Site-ul de socializare a inlocuit vechile adrese folosite pentru conectarea pe retea, precum cele de Gmail si Yahoo!, cu unele noi, speciale pentru Facebook. Acesta este un serviciu de e-mail pe care compania l-a lansat cu ani in urma si l-a sincronizat cu Timeline-ul din aprilie. 

Dupa cum am anuntat inca din aprilie, am updatat adresele de mail pe Facebook, pentru a le face compatibile cu site-ul nostru” a declarat un purtator de cuvant al companiei, pentru Mashable.

De asemenea le oferim utilizatorilor posibilitatea sa aleaga adresa de mail care sa fie vizibila pe Timeline-ul lor.”

Adresa de mail care a reprezentat contactul initial este ascunsa in baza de date a site-ului. In schimb, noua adresa cu extensia @Facebook.com este vizibila pentru prieteni.  Pentru cei care au modificat numele de domeniu (URL-ul) pentru Facebook, acesta este folosit drept prefix pentru noua adresa de mail. De exemplu, pentru URL-ul Facebook.com/A.B, noua adresa este [email protected]. In schimb, pentru cei care nu au adaugat un nume de domeniu, Facebook a ales numere care sa serveasca drept prefix pentru adresa de mail. 

Cand un utilizator trimite un e-mail pe adresa Facebook.com, acesta trebuie sa fie primit in casuta pentru mesaje (Inbox). Insa au aparut deja probleme. Unele mailurile au ajuns in folderul „Other Messages”,care este putin cunoscut si, in consecinta, verificat foarte rar.  

Daca vrei sa modifici adresa de mail cu cea folosita anterior schimbarii, trebuie sa urmaresti urmatorii pasi. Intra pe propriul Timeline sau pe pagina de profil, selecteaza optiunea „About”, care sa afla sub informatiile de contact. Poti alege sa ascunzi adresa oferita de Facebook si sa o faci vizibila pe cea anterioara. 

De cand am lansat optiunea Timeline, utilizatorii au avut posibilitatea sa controleze ce postari vor sa fie vizibile pe acesta. In continuare, extindem aceasta si asupra celorlalte informatii, incepand cu adresa de Facebook” a adaugat purtatorul de cuvant al companiei.    

Cum comentati noua modificare facuta de Facebook?