Potrivit companiei Symantec, sute de mii de aplicarii au distribuit informatii de acces ale conturilor utilizatorilor retelei de socializare Facebook catre diferite companii de publicitate, scrie Ziarul Financiar.

Cea mai populara retea de socializare din lume a lasat, aparent neremediata, timp de mai multi ani, o eroare de securitate, care a fost exploatata de aproape 100.000 de aplicatii Facebook pentru a accesa informatiile personale din profilele utilizatorilor.

Problema de securitate isi are originile in modul in care Facebook gestioneaza componentele de tip embedded frames din paginile profilurilor de utilizatori, scrie go4it.ro

Cu aproape 600 de milioane de utilizatori activi, furtul de informatii din reteaua Facebook ar putea avea proportii uriase, insa numarul celor afectati ar putea fi mai mic, sustin cei de la Symantec, compania care a expus aceasta problema de securitate.

Potrivit oficialilor organizatiei, este necesare instalarea a cel putin una dintre aplicatiile adaptate pentru exploatarea acestei probleme de securitate.

Cat despre numarul foarte mare de aplicatii implicate in furtul de informatii si timpul scurs de la lansarea sistemului de aplicatii al site-ului de socializare, in anul 2007,  acestea lasa putine sanse de scapare utilizatorilor.

Citeste mai multe despre problema cu care se confrunta reteaua lui Mark Zuckerberg pe www.go4it.ro!