Google se teme de datele stranse de site-ul de socializare al lui Mark Zuckerberg, care i-ar putea ajuta pe cei de la Facebook sa anticipeze dorintele si nevoile utilizatorilor.

Drept urmare, Google a inceput sa stranga de pe profilurile postate pe site-urile de socializare, toate informatiile despre utilizatori, potrivit Business Insider.

Facebook raspandeste zvonuri despre Google

Facebook raspandea recent zvonul ca gigantul IT, Google va scana mailurile primite de utilizatorii sai, pentru a vedea ce retea de socializare folosesc acestia. Totodata, se mai spunea despre o companie de PR, menita sa promoveze stiri negative despre Google, mai multe ziare din Statele Unite fiind indemnate sa investigheze daca motorul de cautare ar invada confidentialitatea clientilor sai, prin "scanarea" casutelor lor postale.

Tentativa de calomniere s-a intors insa impotriva celor de la Facebook, cand un blogger, pe care reteaua de socializare il instiintase cu privire la neregulile Google, a refuzat sa urmeze aceasta pista si a publicat mailul primit de la firma lui Zuckerberg.

Purtatorul de cuvant al site-ului de socializare a recunoscut atunci ca a angajat firma de PR, Burson-Marsteller, sa inspecteze Google, din motivul ca acesta din urma "ridica suspiciuni in ceea ce priveste actiunile sale in domeniul retelelor sociale”, dar si pentru ca motorul de cautare incearca sa copieze actiunile Facebook.  

Ramane de vazut insa, daca gigantul IT va reusi sa distruga suprematia Facebook, in ceea ce priveste fenomenul social media.