Twitter a fost evaluata de investitori la maximum 10 miliarde de dolari, potrivit Wall Street Journal.  Discutiile n-au avut nici un rezultat, cel putin pentru moment, si nici unul dintre oficialii celor trei companii nu vrea sa comenteze informatiile aparute.

Aceasta nu e prima data cand Twitter discuta cu directorii celor doi giganti referitor la o eventuala preluare a companiei.

Intentia Facebook si Google de a cumpara platforma de comunicare online dateaza de cateva luni, cand directorii celor trei companii au mai purtat cateva discutii.

Nu doar cei doi giganti sunt insa interesati de preluarea site-ului de comunicare prin mesaje scrie. Tiwitter a discutat si cu alte companii cu privire la vanzarea platformei.

Twitter a obtinut in decembrie anul trecut o finantare de 200 milioane de dolari printr-o tranzactie care evalua compania la 3,7 miliarde de dolari. Site-ul avea 175 milioane de utilizatori la sfarsitul lui septembrie 2010.

Desi ar putea obtine o suma mare, jurnalistii de la Wall Street Journal au afirmat ca atat directorii cat si consiliul Twitter intentioneaza sa construiasca o companie mare, independenta . Acestia spera sa obtina un capital de 100 miliarde de dolari.

Twitter este un cuvant englez care se traduce prin „palavrageala”, „agitatie”, „freamat”. Platforma de comunicare a fost creata in 2006 si este deseori descrisa ca fiind „sms-ul internetului”, deoarece le permite utilizatorilor sa scrie si sa transmita de mesaje de cel mult 140 caractere catre grupuri de fani.