Cea mai mare retea de socializare, care a anuntat recent ca a ajuns la un miliard de utilizatori activi, vrea sa extinda totodata linia de credit de la un an la trei ani.

Compania a anuntat in luna martie ca a obtinut o finantare-punte de 3 miliarde de dolari, pe un an, pentru a acoperi taxele aferente tranzactiilor efectuate de angajati cu actiunile pe care le detin. La scurt timp inainte de listarea Facebook la bursa, in luna mai, compania a contractat o alta linie de credit, de 5 miliarde de dolari.

Obligatiile fiscale ale retelei de socializare au scazut insa sub estimarile initiale ale companiei, deoarece actiunile au acazut pe bursa cu 45% fata de pretul de la listare.

Printre bancile care participa la finantarea companiei se numara JPMorgan Chase, Morgan Stanley si Goldman Sachs. Contactati de Bloomberg, reprezentantii Facebook si ai bancilor implicate au refuzat sa comenteze informatiile.

Mark Zuckerberg, fondator si director general al Facebook, a anuntat joi ca reteaua de socializare a atins oficial pragul de un miliard de utilizatori activi lunar.

Facebook a facut publice si alte date impreuna cu numarul de utilizatori. Printre acestea, 1.130 de miliarde de like-uri de la lansare, 140,3 miliarde de conexiuni intre prieteni, 219 miliarde de poze incarcate si 62,6 milioane de melodii ascultate de 22 de miliarde de ori.

Actiunile Facebook au inchis vineri la New York in scadere cu 4,73%, la 20,91 dolari, valoare care ii confera o capitalizare de piata de 44,8 miliarde dolari. Compania s-a listat pe piata Nasdaq in luna mai, la un pret de 38 dolari pe actiune, cu o capitalizare de peste 100 miliarde dolari.