Produsele electronice au avut preturi spectaculoase, si cu 60% mai mici, asa ca n-au ramas pe rafturi. Sute de mii de clienti au ajuns la case ori pe site-urile de profil, care s-au si blocat de-a lungul zilei.

Sute de oameni s-au asezat la coada la 5:00 dimineata, fara sa stie ca la acea ora erau acceptate numai comenzile online.

Cand au aflat, unii au intrat repede pe site. Altii, in schimb, mai rabdatori, au asteptat pana cand s-au deschis magazinele, sa fie siguri ca prind vreun chilipir.

Inauntru, oamenii au cumparat tot ce-au gasit, iar la case cozile se intindeau pe zeci de metri, mai ceva ca de sarbatori.

Reducerile au pornit de la 30% pentru electrocasnice, dar au ajuns si la 60% pentru televizoare LCD, computere si jocuri electronice.

Pe net aglomeratia a fost si mai mare. Romanii din toata tara s-au trezit cu noaptea-n cap si, dupa trei ore, stocurile erau deja epuizate si multe site-uri blocate.

La ora pranzului, toate stocurile promotiei au fost epuizate pe unul dintre cele mai mari site-uri de produse electronice.

In total, 5% din populatia Romaniei, adica peste un milion de oameni, au vizitat emag.ro. Au fost 100.000 de comenzi in val de 8 milioane de euro.

Black Friday se desfasoara doar in magazinele Flanco si in weekend, retailerul dispunand de stocurile necesare pentru a raspunde cererii de pe piata. Cifrele de vanzare pana ieri, la ora 17:00 sunt urmatoarele:18 500 produse vandute, dintre care 4 600 Bucuresti (25%), 13 900 restul tarii (75% din total). Cifrele de vanzare pana la ora 15.00 au fost:13.100 produse vandute1600 LCD-uri, 600 camere foto 2300 electrocasnice mari, 14 tiruri de marfa, 1000 servicii de garantie extinsa.

Daca nu ati apucat sa comandati nimic, mai aveti cateva optiuni:

- elefant.ro, cel mai mare site de carti din Romania, are reduceri de 40%, vineri si sambata.

- emag.ro - reduceri de 10% la tot stocul de produse, pana duminica seara.

- evoMAG.ro are in continuare promotii pana la epuizarea stocului.

Black Friday este un eveniment major in pietele dezvoltate. Produsele si brandurile promovate in aceasta zi vor fi vedetele intregului sezon, acest prilej fiind folosit de producatori pentru a lansa in piata viitoarele bestselleruri ale sezonului.

“Prin Black Friday, care va deveni cu siguranta o traditie, lansam sezonul cumparaturilor de Craciun si incurajam toti consumatorii sa achizitioneze acum produsele pe care le doresc", afirma si Adrian Olteanu, CEO Flanco.

eMAG si Flanco fac parte, alaturi de Asesoft Distribution, din grupul de firme controlat de omul de afaceri Iulian Stanciu.

Lansat in 2001 ca magazin online de sisteme de calcul si produse de birotica, eMAG se numara printre creatorii pietei de comert online din Romania.

Flanco este unul dintre cei mai importanti retaileri autohtoni de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Compania opereaza in acest moment o retea de 75 de magazine in cele mai importante regiuni comerciale ale tarii.

Citeste si:

Interviu cu Iulian Stanciu, romanul care a facut un milion de euro la 28 de ani

Mostenitorul unui imperiu vestimentar. Cum vrea Alessandro Benetton sa reinvie un brand cu 46 de ani experienta in retail