Singurele declaratii in legatura cu aceste intalniri, desfasurate saptamana trecuta, au fost facute de Marius Fecioru pentru Stirile Pro TV, el mentionand si numele unor operatori cu care a avut discutii si care s-ar fi declarat interesati sa participe la licitatie.

"China Mobile, AT&T, M3 Group si Telenor si-au manifestat interesul de a intra pe piata", a declarat Fecioru. El a sugerat ca statul roman si-ar dori noi operatori de telefonie mobila pe piata in conditiile in care "jucatorii mari" s-au "obisnuit parca" intre ei astfel ca preturile nu sunt atat de mici pe cat ar putea fi.

"Statul isi doreste ca astfel sa mareasca concurenta de pe piata, unde marii jucatori parca s-au obisnuit unii cu ceilalti. Aducerea unui nou operator ar avea drept consecinta preturi scazute la factura de mobil si incasari mai mari pentru stat din licentele de folosire a frecventelor", a spus oficialul ministerului.

Marius Fecioru a fost singurul reprezentant al Ministerului Comunicatiilor la Barcelona - noul ministru Razvan Mustea ramanand in tara. Fecioru este secretar de stat la acest minister din anul 2009 si in mandatele fostilor ministri Sandu si vreme.

Nu este clar daca la intalnirile cu operatorii mentionati de oficialul ministerului (China Mobile, AT&T, M3 Group si Telenor) a participat si Catalin Marinescu sau daca fiecare dintre ei a avut discutii separate si care este lista completa a operatorilor cu care au avut loc discutii.

Citeste mai multe pe www.zf.ro