Ideea Smart TV-ului a venit din nevoia oamenilor de avea posibilitatea sa faca tot ceea ce le place intr-un singur loc, pe un singur dispozitiv.

Din comoditate sau din lipsa de timp, desi simt nevoie sa fie tot mai conectati de tot ce se intampla, oamenii vor sa aiba totul in acelasi loc. De aceea, in ultima perioada, majoritatea celor care cauta un televizor sunt interesati daca acesta se poate conectat la internet”, a spus George Catrina, Content Manager la Samsung Electronics, in cadrul celui mai amplu targ de tehnologie digitala si pentru mobil Internet&Mobile World, care se desfasoara la Romexpo.

Potrivit acestuia, doua din trei persoane care sa uita la televizor folosesc si alte dispositive in acest timp, de cele mai mule ori smartphone-ul, din nevoia de interconectivitate.

Si daca in 2007 aparea primul Smart TV, abia in 2010 se poate vorbi de o explozie a acestei tehnologii in piata. Astfel, daca in 2010 au fost descarcate 2 milioane de aplicatii in toata lumea, in 2012 numarul acestora a ajuns la 45 de milioane si se estimeaza ca in 2014 vor fi descarcate peste 124 de milioane de aplicatii care por fi folosite pe Smart TV.

Tehnologia a avansat atat de mult, incat dispozitivele mai noi pot fi controlate prin voce, prin gesturi si pot recunoaste mimica.

De asemenea, daca in 2010, din numarul de televizoare vandute, sub 10% au fost Smart TV, in 2011, numarul acestora a depasit 35%, iar estimarile pentru 2012 sunt de 50%.

De altfel, potrivit celui mai recent studiu GFK, desi piata electronicelor a fost in scadere in ultima perioada, singurii castigatori au fost producatorii de produse de nisa, cum ar fi solutiile software inteligente pentru Smart TV-uri, care permit consumatorilor sa jongleze mai usor intre a privi la televizor, a naviga pe internet și a asculta muzica prin simpla apasare a unui buton.

In magazinele de specilaitate, cele mai ieftine produse se gasesc la preturi care depasesc cu putin 1.000 de lei, acestea ajungand si la 13.000 de lei, in functie de dotari.

Voyo.ro se vede la televizor, pe Samsung Smart TV

Voyo.ro se poate urmari, din luna septembrie, direct pe televizor, pe super-ecranul Samsung SmartTV. Astfel, prin intermediul aplicatiei speciale, utilizatorii au acces la peste 600 de filme, blockbustere, seriale, dar si emisiuni disponibile in abonamentul Voyo.ro.

Pentru platforma de entertainment cu continut premium parteneriatul cu liderul mondial in telecomunicatii, media digitala si tehnologie, ale carui vanzari s-au ridicat la 143.1 $ mld. in 2011, este un pas spre viitorul consumului media

Aplicatia Voyo.ro de Samsung SmartTV se instaleaza automat printr-un update al interfetei Smart Hub o data cu accesarea interfetei web a televizorului conectat la internet. Apoi, cu un simplu play, abonatii pot vedea orice film sau productie din oferta Voyo.ro care, pana la finalul anului, va ajunge la peste 1000 de titluri.

Vezi in VIDEO mai jos cum se foloseste aplicatia voyo.ro pe Samsung Smart TV: