De la inceputul anului toate marile magazine s-au intrecut in reduceri. Acum un laptop nou poate fi cumparat cu 1200 de lei, iar o tableta cu 500. Evident nu sunt ultimele modele.

Asa se explica de ce foarte multi au si laptop si tableta si smartphone. Raul Pop, seful unui ONG din Bucuresti, sustine ca fiecare aparat are utilitatea lui. De pilda, telefonul. "Ma ajuta sa tin sincronizat evenimentele, intalnirile//Mai am pe masa un IPAD//il iau cu mine atunci cand sunt intr-o situatie in care imi va fi dificil sa-mi folosesc laptopul", spune el.

Cu astfel de clienti, atunci cand lanseaza promotii si produse noi, vanzarile comerciantilor urca pana la cer.

"Am vandut intr-o singura zi 1.000 de laptopuri, undeva in jurul in orei 10 dimineata, am vandut chiar un laptop pe secunda"
, spune si Irinel Burloiu, directorul de marketing al unui magazin online.

"Raportat la alte tari, in fata Romaniei se afla Slovacia si Rusia", afirma Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor. 

Ultimele studii confirma aceasta tendinta. Produsele IT au devenit obligatorii pentru cei care vor sa aiba mereu acces la internet. Asa ca vanzarile de laptopuri sau calculatoare au crescut cu peste 27 %, urmate indeaproape de cele pentru electrocasnicele mici, dar si pentru aparate foto. Cresteri importante sunt si pentru telefoane si sisteme audio sau DVD-uri.