In momentul de fata grupul France Telecom-Orange nu planuieste sa isi vanda operatiunile din Romania. "Evaluarea strategica a portofoliului detinut de catre grup nu este o operatiune noua si a mai fost mentionata de catre Stephane Richard, CEO France Telecom – Orange, in luna februarie, la prezentarea rezultatelor financiare pe 2010. Acesta a declarat ca grupul va face o analiza a portofoliului activelor pentru a-si optimiza performanta operationala si a aduce un plus de valoare in fiecare tara. Conducerea grupului are responsabilitatea de a face astfel de evaluari periodic, dar nu la intervale clar stabilite", spun reprezentantii France Telecom.

Consolidare sau vanzare?

Oficialii operatorului spun ca, in cel mai rau caz, in urma acestei evaluari s-ar putea lua decizia de a vinde operatiuni, insa, in acelasi timp, evaluarea ar putea sta la baza unor proiecte de consolidare (cum ar fi, de exemplu, joint-venture in Marea Britanie, propunerea de fuziune din Elvetia sau proiectele de folosire in comun a retelei in Polonia/Austria).

Cu toate acestea, in momentul de fata nu s-a luat nicio decizie de a vinde sau de a consolida operatiunile de pe nicio piata europeana si nici nu au un astfel de proiect in curs de implementare.

In plus, operatorul spune ca va continua sa investeasca in fiecare tara din Europa.