In Romania, mai putin de 5% dintre locuinte sunt dotate cu sisteme de securitate. Dat fiind ca la fiecare ora au loc in medie doua spargeri, ati putea lua in calcul protejarea casei de hoti folosind si ultimele tehnologii: camere de supraveghere cu din ce in ce mai multi megapixeli, geamuri antiefractie sau usi smart.

Costurile sunt pe masura sigurantei pe care o ofera sistemele moderne de alarma. Ele pleaca de la cateva zeci de euro pana la cateva mii de euro. Cea mai noua inventie este o camera care transmite imagini din locuinta, in timp real, din momentul in care se declanseaza alarma.

Sistemul, care costa aproximativ 600 de euro, mai are un avantaj: in cazul alarmelor false beneficiarul nu mai plateste deplasarea echipelor de interventie, pentru ca agentii verifica imediat, cu ajutorul imaginilor, daca o cioara sau o pisica au declansat alarma.

Cine vrea sa adauge elemente de siguranta suplimentare poate sa cumpere usi inteligente, construite din materiale speciale, ca sa nu poata fi sparte de infractori. Iar la usi se pot monta si yale inteligente.

Pe langa toate acestea, proprietarii isi pot monta in locuinte si camere cu termoviziune sau de inalta rezolutie, chiar cu 20 de megapixeli.