Tehnologia "Cloud computing" permite tuturor utilizatorilor de calculator sa pastreze documentele pe internet, putandu-le astfel accesa de la orice calculator care are o conexiune la internet, scrie Ziarul Financiar.

Google a realizat sistemul de operare Chrome OS pe baza browserului Chrome, aplicatiile deja dezvoltate de gigantul internet (Google Docs) permitand utilizatorilor sa utilizeze noul sistem de operare instalat pe notebook-uri CR-48, pentru operatiunile de birou (editare documente, navigare pe internet, vizionare fisiere video), aceste documente urmand a fi salvate pe servere ce pot fi accesate de oriunde.

Gigantul american Google, care detine cel mai mare motor de cautare pe Internet din lume, a distrus 25 dintre noile notebook-uri CR-48 care aveau sistem de operare Chrome OS, intr-o incercare de a arata tuturor celor interesati ca tehnologia de stocare a datelor pe serverele de Internet prin "cloud computing" este viitorul in materie.

Laptopurile sunt distruse si inlocuite apoi cu noi exemplare, iar surpriza absoluta este ca utilizatorul se poate loga din nou, in timp ce operatiunile pornesc exact de unde ramasesera, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat!