Pentru a fi corecti, aceasta este rata curenta, nu cea istorica, deci nu inseamna ca pe tot parcursul anului 2011 s-au vandut atatea telefoane. Dar anul viitor este posibil ca cifra sa devina realitate.

Google incepe sa lase Apple cu mult in urma, iar succesul Android ridica semne de intrebare si asupra succesului pe care Microsoft il va avea cu Windows Phone.

Pentru a ne da seama de diferentele dintre cele doua companii, trebuie sa spunem ca Apple a vandut, in anul fiscal 2011, care s-a incheiat in septembrie, 104,7 milioane de iphone-uri si iPad-uri. Daca adaugam si vanzarile de iPod-uri, ajungem la 126 milioane de dispozitive.

Cu siguranta ca vanzarile Apple au explodat in ultimul trimestru al anului, dupa lansarea iPhone 4S, dar tot nu va reusi sa egaleze performanta Google.

Ingrijoratoare nu este situatia Apple, care va continua sa vanda milione de produse, mai ales pe segmentul telefoanelor inteligente, pe o piata in continua expansiune, ci cea a Microsoft si a telefoanelor cu sistem de operare Windows, mai comenteaza CBS. Nokia, principalul partener al Microsoft, nu vinde atat de multe telefoane pe cat se estimase. In aceste conditii, previziunile de vanzare s-au redus dramatic, cu 75%.