Noile produse Google vizeaza direct competitorii Apple, Microsoft, dar si alti giganti din Silicon Valley.

1. Recent lansata, tableta Google Nexus 7 se doreste a fi principalul rival al Kindle de la Amazon. Mai ales din punct de vedere al pretului: 200 de dolari. Dar si a concentrarii pe continut.

2. Apple TV se afla si el pe lista celor de la Google, intrucat miercuri a fost lansata pe piata Nexus Q, mica sfera ce permite transpunerea continutului Google Play pe tv. Specialistii spun ca functioneaza cam ca Apple TV, dar exista retineri atunci cand vine vorba de concurat triplarea pretului.

3. HopStop si alte aplicatii pentru calatorii sunt in vizorul Google pentru ca Jelly Bean, lansata de motorul de cautare, va oferi rute pentru autobuze si trenuri, precum si orele de plecare si sosire.

4. In pericol se afla si “Facebook Events”. Google+ vine acum cu "Party Mode” - adica telefonul publica instantaneu fotografiile facute, direct pe Google+, in timp ce Facebook Events nu poate face asta. Mai mult, Google+  tocmai a dat publicitatii cateva cifre extrordinare, care le-au dat mai mult ca sigur impulsul de care aveau nevoie.

5. Siri si nu numai sunt amenintate de o noua aplicatie asemanatoare, pe Jelly Bean. Aceasta se numeste Knowledge Graph si raspunde intrebarilor despre trafic, scoruri si informatii generale.

6. Amazon Web Services si alte servicii de prognoza meteo sunt in atentia Google, care tocmai a lansat un nou mecanism de aflare a datelor despre vreme pentru aplicatia ta. 

7. Aplicatiile de recunoastere a melodiilor, precum Shazam au fost mentionate si ele. Acestea vor parea neinsemnate in comparatie cu noul soft de recunoastere a melodiilor construit in interiorul Jelly Bean, spune compania.

8. Lista continua cu Flipboard, pusa in pericol de Currents, noua antologie de reviste a celor de la Google, foarte atractiva si care ofera utilizatorilor posibilitatea traducerii textelor.

9. Wikipedia se numara si ea printre tintele Google. Atunci cand vine vorba de cautarea informatilor generale, Google gaseste persoane/locuri/lucruri pe care le vrei cu ajutorul Knowledge Graph, o baza de date cu peste 500 de milioane de subiecte.

10. Spre sfarsitul listei se afla Safari. Google a lansat, in sfarsit, varianta Chrome pentru iPhone si ipad. Schimba "filele" intre ele mult mai elegant decat Safari si Opera si este mult mai rapid. Pentru iPad insa, Firefox-ul nu a fost inca egalat.

11. Cotele de piata pentru sistemele de operare Windows si Mac OS X se pot micsora, ca urmare a atentiei foarte mari ce a fost acordata de catre Google soft-ului Android.

12. Google spera ca Project Glass sa impresioneze maxim utilizatorii. Acest lucru va fi posibil prin pozitionarea email-urilor, textelor si aplicatiilor chiar in fata ochilor. Transformarea in realitate a acestui proiect va duce la disparitia IPad, Kindle, Surface si altele, spun unii analisti.