Mastracci a gasit cateva updatari ale retelei in momentul in care incerca sa foloseasca functia de partajare cu cercuri, instrument introdus de Google+, pentru a se diferentia de site-ul lui Mark Zuckerberg.

Chief Tehnical Officer (CTO) al start-up-ului de comert online Gripe, Matt Mastracci a scris pe blogul personal ca a gasit cateva indicii de integrare a vocii utilizatorilor, setari precum “permite-le prietenilor mei sa-mi telefoneze pe profilul de Google+”, relateaza FoxNews.com

Caracteristica despre care vorbeste programatorul ar putea reprezenta o noua deschidere spre comunicarea facila cu familia si prietenii prin intermediul retelei de socializare Google+. Totodata, miscarea gigantului de internet ar putea fi o consecinta a strategiei concurentului Facebook de a incheia un parteneriat cu Skype.

Potrivit lui Mastracci, Google cauta sa reduca din popularitatea butonului de “Like”, implementat de inginerii si oamenii de marketing ai lui Zuckerberg, introducand o platforma Q & A prin intermediul careia utilizatorii vor putea pune intrebari din orice domeniu, primind raspunsuri din partea specialistilor.

IT-istul sustine ca Google+ le-ar promite clientilor sai raspunsuri in doar minute, indiferent de domeniul “atacat”.

O alta caracteristica pe care Google urmareste s-o implementeze retelei care a ajuns in prima luna de la lansare sa numere 25 de milioane de utilizatori (cifra pe care Facebook a atins-o in abia trei ani) consta in posibilitatea membrilor de a scrie pe profilurile prietenilor, scrie Mastracci pe blogul sau.

O diferenta ar consta in setarile de distribuire a linkurilor, fotografiilor, articolelor etc, si anume: mesajele vor fi disponibile doar pe profilurile pe care sunt postate si nu de catre toti ceilalti prieteni din lista, asa cum se intampla in prezent.

A patra descoperire a programatorului face referire la cateva optiuni legate de fotografiile postate pe site. De pilda, utilizatorii vor putea accesa o arhiva a fotografiilor trimise dintr-un service de mesagerie.  

Asadar, Google+ ar putea implementa patru presetari de confidentialitate ce le va permite clientilor sa decida cate informatii doresc sa faca publice pe profilurile personale, daca descoperirile lui Matt se dovedesc a fi concretizate in vreun fel de compania IT.

Interesul acordat site-ului de sociale Google+ a “explodat” in momentul in care operatorul celui mai cunoscut motor de cautare din lume si-a lansat reteaua pe piata.

Potrivit datelor companiei Experian Hitwise, Google+ a ajuns deja sa inregistreze, la nivel global, 50 de milioane de utilizatori, la aproape cinci luni de la lansare.

Purtatorul de cuvant al companiei Google le-a spus jurnalistilor de la FoxNews.com ca nu doreste sa comenteze despre posibilele viitoare produse sau caracteristici ale retelei de socializare.

“Trebuie subliniat faptul ca suntem in permanenta in cautarea unor lucruri noi care sa imbunatateasca Google+. Nu fiecare experiment se transforma intr-un produs, dar intotdeauna testam posibilele adaugiri”, a adaugat oficialul gigantului IT.

Citeste si:

Al treilea cel mai vandut brand auto din Romania lanseaza inca un model de clasa mini. Ce dotari va avea "uriasul" blindat cu airbaguri

Noul iPhone 4 sau 5? Apple tine secret produsul si anunta numai data lansarii