Punctul de vedere preliminar al institutiei este ca Google nu respecta legislatia europeana referitoare la protejarea datelor personale.

Google a anuntat in ianuarie ca va simplifica politica in domeniul confidentialitatii datelor, consolidand 60 de prevederi intr-una singura, care sa fie aplicata tuturor serviciilor, inclusiv pentru YouTube, Gmail ai Google+.

Astfel, Google va putea sa centralizeze toate datele legate de utilizatorii diferitelor servicii pe care le are compania.

Google sustine ca astfel va putea sa imbunatateasca serviciile, prin rezultate mai relevante ale cautarilor pe Internet.

Schimbarile prevazute de companie vor intra in vigoare joi, 1 martie, iar doua solicitari din partea autoritatilor europene de reglementare pentru amanare au fost respinse de Google.

Noua politica a Google privind confidentialitatea informatiilor survine in timp ce Comisia Europeana a prezentat luna trecuta un plan de modernizare a reglementarilor de protectie a datelor, vechi de 17 ani, care sa contina reguli mai stricte.

Potrivit noilor reguli, companii de Internet precum Google, Facebook ai Yahoo! ar fi obligate sa intrebe utilizatorii daca le pot stoca sau vinde datele unor alte companii, precum cele de publicitate, care le genereaza aproape integral veniturile. Utilizatorii ar avea totodata dreptul sa ceara atergerea datelor lor personale de pe site-uri.