Chromebook este cel mai recent model de laptop dintr-o serie lansata de Google in 2010. Noul model se va vinde pe piata la pretul de 191 de euro si difera de laptopurile traditionale: acesta nu detine un sistem de stocare sau de un sistem de operare, toate operatiunile realizandu-se cu ajutorul motorului de cautare Chrome.

La fiecare laptop vandut, compania americana le ofera clientilor gratuit 100 de Gb de stocare online. In plus, laptopul ofera o optiune de stocare pe un card de memorie flash de 16 Gb, precum si un card reader.

Asemenea tabletelor, laptopul low-cost al celor de la Google va avea incorporat un procesor ARM, o diagonala a ecranului este 11,6 inch, in usor avantaj fata de tabletele PC, a caror diagonala nu depaseste 10,1 inch.

Gadgeturile ce vor purta sigla Google vor fi construite de producatorul sud-coreean de electronice Samsung, potrivit Daily Mail.

Chromebook va fi lansat pe pietele din Marea Britanie si Statele Unite la inceputul saptamanii viitoare.

Specialistii in IT sustin ca Google nu va avea succes cu noul sau produs, tocmai pentru ca acesta din urma nu functioneaza ca un laptop conventional si este dependent de conexiunea la internet.

Mai jos gasiti o galerie foto cu noul gadget lansat de cei de la Google.