Primul proiect a fost un esec in materie de vanzari insa versiunea de acum, pe care jurnalistii de la Tech Crunch au avut ocazia sa o testeze timp de trei zile, este in opinia lor "cel mai bun telefon de pe piata la ora actuala".

Telefonul Google Nexus S este creat pe platforma lui Samsung Galaxy S, principalul urmaritor al iPhone-ului, cu vanzari de 5 milioane de unitati anul acesta, din care 3 milioane numai in SUA. Google va evita greseala pe care a facut-o cu Nexus One de a vinde direct consumatorilor si va colabora cu reteaua Best Buy in SUA si Carphone Warehouse in Marea Britanie. Conform companiei, modelul va fi disponibil din 16 decembrie.

Conform TechCrunch, Google Nexus S are un ecran tactil AMOLED de 4 inci cu o rezolutie de 400X800 si o calitate a imaginii depasita doar de iPhone 4. Sistemul de operare va fi Android 2.3, creat special pentru acest model. De fapt, Google Nexus S este asteptat sa devina telefonul de referinta pentru acesasta versiune de Android, ceea ce i-ar putea aduce vanzari consistente, in conditiile in care sistemul de operare este lider pe piata smartphone-urilor.

Vezi GALERIE FOTO si VIDEO in Ziarul Financiar!