Investitorii aveau insa asteptari mai mari de la companie, care a raportat rezultate financiare peste anticipari in sapte din ultimele opt trimestre, noteaza Reuters.

Analistii considera, insa, ca actualele rezultate financiare sunt solide. Totodata, ei sunt de parere ca Google se va confrunta, pe termen lung, cu mai multe provocari, unele dintre acestea fiind de ordin legislativ sau politic, precum retragerea de pe piata din China, cea mai mare piata de Internet din lume dupa numarul de utilizatori.

Compania s-ar putea confrunta si cu probleme create de concurenta cu Apple in domeniul afacerilor de publicitate pe retelele de telefonie mobila sau de lipsa succesului in diversificarea operatiunilor, in pofida luarii mai multor initiative in acest sens in ultimii ani.

Google a anuntat ca a majorat personalul cu aproape 800 de persoane, cea mai ampla masura de acest gen dupa primul trimestru din 2008. Compania va continua sa angajeze agresiv in 2010, in anticiparea continuarii revenirii cererii de pe piata publicitatii pe Internet, a indicat directorul financiar, Patrick Pichette.