Serviciul va fi accesibil ca un plug-in pentru aplicatia lor deja existenta, Goggles. Functia initiala a Goggles este cea de a recunoaste cladiri sau monumente importante din fotografii facute cu telefonul mobil si de a oferi informatii despre ele.

Noua functie recunoaste textul din poze si il traduce. Noul serviciu adauga posibilitatea de a selecta text dintr-o imagine si de a il traduce dintr-o limba in alta.

Rezultatele nu vor fi insa intotdeauna perfecte. Cred ca majoritatea dintre dumneavoastra au folosit la un moment dat Google Translate. Traducerile sunt uneori eronate, de cele mai multe ori chiar comice. Este insa destul de facil de inteles ideea generala a frazei traduse, deci serviciul poate fi deosebit de util in situatii precum cea prezentata in video.

Insusi seful Google, Eric Schmidt, a prezentat la MWC in Barcelona acest nou serviciu. Dupa ce a demonstrat functionalitatea de baza a Goggles, Schmidt a fotografiat un paragraf dintr-un meniu de restaurant in limba germana si a tradus un fel de mancare in engleza.

Programul functioneaza in prima faza ca orice aplicatie de recunoastere optica a caracterelor (OCR), iar apoi trimite textul obtinut la Google Translate. Desi limba textului original este initial automat, utilizatorul poate alege atat limba originala cat si limba in care vrea sa traduca.

Acest serviciu va fi disponibil „curand” pe terminalele mobile care ruleaza cel putin versiunea 1,6 a sistemului de operare Android.