"Scopul Google este de a oferi utilizatorilor romani, care sunt foarte activi online, si mai multe instrumente utile si inovatoare in limba locala, precum si de a ajuta companiile romanesti sa aiba o prezenta online si sa isi dezvolte afacerile prin intermediul internetului. Romania este o tara foarte interesanta pentru Google, unde vedem oportunitati atat in ce priveste utilizatorii individuali, cat si companiile", a declarat, miercuri, intr-un comunicat, directorul general al Google Romania, Dan Bulucea.

Biroul din Bucuresti va fi responsabil pentru dezvoltarea afacerilor si implementarea strategiei Google in Romania, stabilirea unor relatii de afaceri cu partenerii romani, comunicarea catre companiile locale a beneficiilor prezentei online si vanzarile directe de publicitate.

Pana la deschiderea biroului local, Google a fost prezent in Romania cu produse localizate pentru utilizatorii autohtoni, in primul rand motorul de cautare Google.ro, precum si Google Maps, Google Places, Google Apps, Google Translate si multe altele.

Bulucea a lucrat in ultimii 12 ani in cadrul Microsoft, unde a ocupat diverse pozitii, ultima fiind cea de director de marketing si business pentru filiala din Romania. Inainte de a se alatura Microsoft, Dan Bulucea a fost director general al Salient Romania, producator de PC-uri.

Seful Google Romania detine un MBA si este licentiat in informatica.

Google este cea mai mare companie de internet la nivel mondial.